Hjelp

Generelt om nettsidene

www.strandparken.no er basert på WordPress – en nyhetsside (blog) der siste nyheter kommer øverst på frontsiden.

For å finne gamle nyheter er det mulig å velge utvalgte nyheter innenfor “kategori”. Alternativt så vil arkiv vise nyheter ut fra dato.

Hvis noen ønsker flere muligheter er det fint å si ifra. Det er mulig å legge til både diskusjonsforum og nyhetsgruppe for automatisk mottak av nyheter per mail. De fleste som er involvert i styret er registrert med “videresending-epost” til sin private email for å mest mulig at privat email legges ut på nettsidene.  Disse har format <fornavn>.<etternavn>@strandparken.no.  Noen har også “ekte” epost kontoer.

Å publisere innhold:

Viktig

  • Nye brukere kan ikke gjøre noe galt.  Innlegg kreves godkjent av  bruker som har rolle som redaktør eller administrator.
  • De som får tildelt rolle som “redaktør” kan slette/endre andres innlegg
  • En “administrator” kan kan også være redaktør, men har tilgang til å endre layout etc.

Registrere seg

  • Trykk “Registrer” nede til venstre
  • Alle nye blir registrert som “bidragsyter” (se roller nedenfor).  Administrator og redaktører vil da få mail og kan godkjenne innlegget.
  • Administrator kan endre dette til forfatter eller redaktør etter ønske.

Skrive innlegg

  • Trykke “Logg inn”. Kontrollpanelet en kommer inn i da er på norsk.
  • Kontrollpanelet er beskrevet på http://en.support.wordpress.com/create-content/ (ikke nødvendig å lese). Det viktige er at sidene skiller det mellom “innlegg”(posts) og “sider”(pages)).
  • En administrator er ikke nødvendigvis ekspert på bruk av “wordpress” men har nok installert og bruk noen av disse blog’ene og tar det kanskje lett. Ved å trykke på de forskjellige linkene på i kontrollpanelet i 10-15 minutter vil en nok forstå sammenhengen.  Ellers får vi samle opp spørsmål så skal vi samle det verdifulle her.  Hvis det ser snålt ut så ta gjerne et skjermbilde (“Prt.Scr”) + lim inn i mail til admin@strandparken.no.
Mer er det egentlig ikke.  Administrator passer på å oppdaterer wordpress og tar backup av databaser jevnlig.  Etter oppdateringer kan det hende ting forandrer seg noe.
Roller
Abonnent: Ingen rettigheter, men kan få tilsendt mail hvis noen som publiserer ønsker det
– Bidragsyter: skrive innlegg, men ikke publisere
– Forfatter: publisere innhold, redigere eget innhold, ikke redigere sider
– Redaktør : publisere og redigere alles innhold, inkl sider
– Administrator: alt, redigere blog, utseende, …

Hvis spørsmål eller ønsker, kontakt Bent på bent.gramdal (at) strandparken.no eller admin@strandparken.no. Har du ønsker om saker som skal tas opp i Velforeningen så send mail til styret@strandparken.no.